Sanyaaa 2009.12.27. 22:43

TV - Doctor Who


Ez a sorozat a világ legrégebben futó sci-fi sorozata. Még nagyon régen kezdték az első évadot, olyannyira régen, Hogy most februárban indul a 31.évadja. Nem kell megijedni! Ha nem láttad az első évadot , de érdekel a sorozat elég ha 2005-től kezded mert ott újra mindent elmagyaráz. Az RTL Klub csodás magyarosításának köszönhetően  "Kivagy, doki?" címmel ivódott be a magyar tudatba. Én legalábbis angol eredeti nevén használom, mert sokkkal hangzatosabb szerintem. Még a 2005-ös évadokat is vissza nézve, látszik az, hogy ez nem a "Lőjünklemindenkitmertazalegjobb" amerikai, hollywoodi stílusban van előadva.

A doktor:
A doktor, nem ember csak emberi alakot vesz fel. Eddig a sorozatban 10 doktor volt, de ezek nem különböző személyek hanem mind ugyanaz. Ez kéremszépen úgy lehetséges, hogy ha a doktor nagyon megsérül(haldoklik), akkor autómatikusan a teste felvesz egy másik emberi formát. Ezért a sorozat során igen nagy változásoknak lehetünk szemtanui. Mire megszoktuk az egyik dokit, akkor rögtön ő vagy az utitársa lesz rögtön más.

Utitárs:
A doktor mindíg választ magának utitársat, de van olyan időszak amikor egyedül utazgat. Számos utitársa volt már általában emberek, a messzi jövőböl, vagy a multból, de lehet a jelenből is xD. Nagyon sok utitársa volt már, nagyobb számban nők. Az elvállás mindíg fájdalmas szokott lenni. Volt két utitársa Jack kapitány és Shara Jane őket szintén hátrahagyta, de tőlök szárazik két mellék film is.

A hajója:
A neve TARDIS. A térben és az időben utazik. Bármivé ét tudott alakulni a rejtőzködés érdekében. Egyszer, amikor rendőr telefon fülkévé alakult, meghibásodott és örökké olyan maradt, így a doktor egy telefon fülkével járja a világot.

A bejegyzés trackback címe:

https://xdjatekelemzes.blog.hu/api/trackback/id/tr41627247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása